loading

ВРЕМЕ ЛИ Е ДА СМЕНИМ ОСТАРЕЛИТЕ СКЛАДОВИ МАШИНИ

Main Image

След години експлоатация електрокарите, мотокарите и останалата складова техника, която ползваме в складовете и логистичните центрове остарява, амортизира се и се разваля значително по-често. За това е важно да можем да преценим кога е настъпил момента да се разделим със старите си машини. Покупката на друг електрокар или мотокар, може да изисква средства, но в крайна сметка много често се оказва, че инвестицията си е заслужавала. Тук ще се спрем накратко на 3 показателя, които могат да послужат като ориентир.

  • Поддръжката на машината е твърде скъпа. Обикновено при закупуването на нова техника бихте могли да планирате разходите по поддръжката й, но с продължителната й експлоатация, когато тя се разваля често не си заслужава да губите повече време и средства.
  • От огромно значение е и факта, че неизправната техника не е безопасна.
  • Машините стоят повече време отколкото реално се използват. Никой няма нужда да поддържа и да влага средства в кари, които почти не се използват. Все пак това е основното им предназначение да обезпечат ефективно работата в складовете.

S4.0-5.5FT-LPG-Forklift-Truck-Main (2).png